Running talk: Mijn laatste doel voor 2020

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl eindhoven sunrise zonsopkomst

2020 was voor mij aan de ene kant een onwijs goed hardloop-jaar, maar aan de andere kant ook totaal niet. In het begin van 2020 (nog voor Corona) liep ik een PR op zowel de 10 Engelse mijl als op de halve marathon. Tijdens Corona deed ik mee aan een virtuele wedstrijd en liep ik een onofficieel PR op de 5 en op de 10 kilometer. Daar tussenin verhuisde ik en deed ik op het gebied van hardlopen vrij weinig. Mijn trainingen bestonden voornamelijk uit conditiebehoud. Om 2020 toch nog op een leuke manier af te sluiten heb ik nog één laatste doel.

Als je me al op Instagram volgt, dan weet je dat mijn trainingen de laatste tijd niet heel lekker gaan. Dit heeft waarschijnlijk meerdere aanleidingen, maar een daarvan is mijn blessure. In de vorige running talk heb ik hier al wat meer over verteld. Ondanks dat mijn trainingen niet gaan zoals ik hoop, maak ik ze wel af. Ik loop dan niet heel lekker en genieten lukt ook nog niet. Ik loop ze wel uit waardoor ik alsnog de kilometers in mijn benen heb. Waarom ik dat zo belangrijk vind? Omdat ik graag weer lange duurlopen wil lopen!

De laatste keer dat ik een lange duurloop liep was in februari toen ik trainde voor de halve marathon tijdens CPC. Dat is voor mijn doen een hele lange tijd geleden. Om 2020 toch goed af te sluiten heb ik als doel gesteld om dit jaar nog een keer die afstand van de halve marathon te lopen. 21,1 kilometer dus. Dat zal helaas niet tijdens een wedstrijd zijn en ook niet tijdens een virtuele wedstrijd (dit vind ik niet boeiend genoeg). Omdat ik gelletjes heb waar mijn darmen niet zo lekker op reageren is de kans groot dat dit de aller saaiste halve marathon ooit gaat worden. Ik verwacht namelijk dat ik 21 rondjes door mijn wijk zal gaan lopen. Geen hele spannende route, maar het is even niet anders. Uiteindelijk is het ergens ook wel knap als je zo’n lange afstand kunt lopen zonder inspirerende route.

Voor het einde van het jaar wil ik dus graag nog een halve marathon lopen. Wat wil jij nog graag doen in 2020?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *