Running talk: Opeens had ik het koud

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman brug bridge

In november merkte ik het tijdens een baantraining voor het eerst. Ik had het koud en hoe snel ik mijn rondjes ook liep, het lukte me niet om me op te warmen. Ook de training daarna, toen ik besloot om een regenjasje over mijn longsleeve aan te trekken, bleef ik het koud hebben. Dat is best gek, aangezien ik vorig jaar alleen toen het sneeuwde mijn regenjasje en handschoenen aantrok omdat ik het anders veel te warm zou hebben.

In de winter liep ik altijd in alleen een longsleeve, ik droeg er niet eens thermo-ondergoed onder omdat ik het tijdens het hardlopen toch wel warm genoeg zou krijgen. Voetgangers die ik tijdens een rondje lopen tegenkwam keken me wel eens met medelijden aan. Ze vonden het dan zielig dat ik in de kou aan het hardlopen was. Het enige wat ik kon denken was dat ik het veel warmer had in mijn dunne shirt, dan zij in hun dikke trui, winterjas en warme sjaal. Ik had het warm ondanks dat ik voor de winterse temperaturen weinig kleren aan had. Als ik probeerde om met handschoenen te lopen, dan had ik deze al binnen een kilometer uitgetrokken omdat ik het veel te warm vond.

Dat is nu wel anders. Als ik met 6 graden Celsius in alleen een longsleeve naar buiten ga, dan heb ik het gewoon koud. Mijn regenjasje draag ik inmiddels vaker wel dan niet en ook mijn hardloophandschoenen heb ik nog nooit zoveel aangehad als deze winter. Nadat ik op 25 december als traditie een rondje liep met een kerstmuts op, vond ik dat eigenlijk wel prettig omdat ik geen koude oren had. Een week later besloot ik dus om wederom met een muts op te gaan lopen (dit keer geen kerstmuts), terwijl dit een jaar geleden veel te warm en broeierig zou zijn.

Ik vind het niet eens zo vervelend dat ik mezelf nu warmer moet aankleden voordat ik naar buiten ga. Behalve dat ik geen winter tights heb. Hier heb ik nooit in geïnvesteerd omdat ik ze simpelweg nog nooit nodig heb gehad. Nu lijkt een extra dikke hardlooplegging me juist wel fijn. Wat ik het meest vervelende aan deze verandering vind, is dat ik niet meer zo goed weet wat ik aan moet trekken. Eerst was het voor mij heel duidelijk. Als het onder de 15 graden is en de zon niet schijnt draag ik een longsleeve en een lange tight. Vriest het? Dan trek ik ook nog een regenjasje en een paar dunne handschoenen aan. Als ik nu een extra laag aantrek heb ik het de ene keer warm en de andere keer heb ik het nog steeds koud. Het lijkt wel alsof er geen pijl op te trekken valt. Misschien is het gewoon een kwestie van wennen en moet ik wat beter in de gaten krijgen wanneer ik het koud of juist heel warm heb.

Draag jij in de winter een extra laag?

Cheers!
Sandra-Anna

4 gedachten over “Running talk: Opeens had ik het koud

    • admin schreef:

      Hoi Rachel, waar heb je dan precies last van? Ben je erg snel buiten adem? Dan zou het kunnen dat je conditie misschien niet zo goed is. Probeer om maar een klein stukje op een langzaam tempo te lopen, dan eventjes te wandelen en weer een klein stukje te lopen. De stukjes die je loopt worden steeds langer en dan zul je vanzelf merken dat je het steeds minder nodig hebt om te wandelen tussendoor. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *