Running Talk: Parkrun komt naar Nederland!

Hardlopen rennen running Nike Stox compressie tubes New Balance zonsopkomst ochtend oranje halve marathon

Wellicht heb je er al wel eens van gehoord, misschien doet het geen belletje bij je rinkelen. Parkrun is een concept wat met name in Engeland erg populair is. Ze organiseren iedere zaterdagochtend een gratis hardloopevenement van 5 kilometer mét tijdsregistratie. Klinkt best goed toch?

Parkrun is al in 21 landen actief en Nederland wordt land nummer 22. Vanaf 29 februari zal je op verschillende plekken in Nederland iedere zaterdagochtend een Parkrun kunnen lopen. De evenementen vinden altijd plaats in een park of groengebied. Bovendien zijn alle niveaus welkom. Je mag zelf kiezen of je gaat hardlopen, joggen of wandelen want er is geen tijdslimiet. Ook een hond of kinderwagen mag worden meegenomen en na afloop kun je nog een kopje koffie drinken.

In Nederland kun je op de volgende plekken deelnemen aan de Parkrun:
Eindhoven (Karpendonkseplas)
Groningen (Stadspark)
Maastricht (Tapijntuin)
Nijmegen (Goffertpark)
Rotterdam (Kralingse Bos)
Utrecht (Máxima Park)

Niet getreurd als deze zes niet bij jou in de buurt zijn. Parkrun is altijd aan het uitbreiden dus in het loop van het jaar zullen er meer locaties zoals Leiden, Amstelveen, Arnhem en Den Haag bijkomen.

Parkun wordt georganiseerd door vrijwilligers en sponsoren en is daarom helemaal gratis. Om deel te nemen hoef je je alleen maar eenmalig te registreren via hun website. Je krijgt dan een PDF met jouw persoonlijke barcode die je uitgeprint mee moet nemen naar het evenement. Dit is nodig voor de tijdsregistratie dus deze moet je zeker niet vergeten.

Ik ben al een tijdlang razend enthousiast over dit concept en ben dus onwijs blij dat het nu ook eindelijk in Nederland is. Ik heb natuurlijk ook het geluk dat een van de eerste locaties bij mij in de buurt is. Op 29 februari kun je mij dus aan de start verwachten van de Karpendonkseplas Parkrun.

Wie zie ik daar?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *