Running talk: Tot volgend jaar!

halve marathon hardlopen Eindhoven rennen Nike finish medaille medal

Het is nu definitief: alle wedstrijden waar ik me dit jaar nog voor had ingeschreven zijn afgelast of vervangen voor een virtuele variant. Ik hoopte dat de twee leukste hardloopevenementen van het jaar (Tilburg Ten Miles en Marathon Eindhoven) nog op een aangepaste manier door konden gaan, maar helaas. De vraag of ik toch door blijf trainen of gas terug ga nemen speelde de afgelopen tijd veel door mijn hoofd.

Op 6 september 2020 zou ik voor de derde keer aan de start van de Tilburg Ten Miles verschijnen en op 11 oktober in Eindhoven voor de (halve) marathon. Dit feestje gaat nu helaas niet door en is naar volgend jaar verzet. Wel is er in ieder geval van de Tilburg Ten Miles een virtuele variant. Je kunt zelfs een t-shirt en medaille bestellen zodat je er geen hoeft te missen. Ik hoefde er niet lang over na te denken om te besluiten om dat niet te doen. Thuis een rondje lopen is voor mij niet hetzelfde als een wedstrijd lopen. Ik voel dus helemaal niets voor de virtuele wedstrijden en laat deze lekker aan mij voorbij gaan.

De afstand zou ik natuurlijk wel voor mijn plezier op de dag zelf kunnen lopen. Zeker de tien mijl wat mijn favoriete afstand is en niet zoveel van mijn lichaam vergt. Toch heb ik uiteindelijk besloten om dat niet te doen. Toen ik me begin dit jaar voor deze twee wedstrijden inschreef wist ik namelijk niet dat ik het van augustus tot aan de herfstvakantie zó druk zou gaan krijgen. De afgelopen weken waar voor mij erg stressvol, zowel zakelijk als privé. Mentaal ben ik helemaal gesloopt. Alhoewel het heerlijk is om dan een rondje te gaan lopen, is de druk om het goed te doen groot. Evenals de zorg wanneer een rondje niet zo lekker gaat als gehoopt.

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman medaille medal raceday hardloopwedstrijd bibnumber startnummer Tilburg Ten Miles 10EM

Ik heb dus besloten om het de komende tijd rustig aan te doen. Ik blijf even vaak hardlopen als ik deed, maar ik zal kortere afstanden gaan lopen en mezelf minder pushen. Het schema wat ik heb gemaakt laat ik dan maar even voor wat het is. Door de weeks zal ik twee tot drie keer een afstand tussen de 5 en 8 kilometer lopen en in het weekend trek ik erop uit om een rondje van 10 kilometer te lopen. Hiermee blijf ik mijn conditie enigszins behouden, maar maak ik het fysiek niet zwaarder voor me dan nodig.

Even rustig aan doen is hetgeen waar ik op dit moment behoefte aan heb. Desondanks vind ik het nog steeds onwijs jammer dat deze wedstrijden zijn afgelast. Ik ben er dan ook wel even verdrietig om geweest. Uiteraard is het wel volkomen begrijpelijk en sta ik volledig achter het besluit van de organisatie. Volgend jaar ben ik er gewoon weer bij. Kan ik er nu extra lang naar uitkijken.

Ben jij nog aan het trainen voor een bepaald doel?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *