Shout-out naar de Instagram hardloop community

Hardloopschoenen hardlopen Nike weiland

Ik ben nu een maand geleden begonnen met hardlopen en het ziet er nog steeds super knullig uit hoe ik door de wijk aan het hobbelen ben op het tempo van een slak. Maar heel eerlijk? Het maakt mij echt geen zak uit. Ik heb een super positieve instelling en denk alleen maar ‘ik kom tenminste van die bank af’. Ik ben niet sloom, ik geniet gewoon extra lang van mijn rondje. Ik schaam me er ook niet voor. Ook mijn allereerste rondje van 2.5 kilometer met een pace van 7.41 km/min heb ik gedeeld op mijn blog en social media. En dat werkt behoorlijk motiverend door alle aanmoedigen die ik krijg van de Instagram hardloop community.

Op iedere hardloop foto die ik plaats krijg ik tientallen digitale aanmoedigingen in de vorm van likes. En als zeg dat ik zo’n 2.5 km heb gelopen vandaag krijg ik reacties als ‘wauw, wat goed van je!’ en ‘wat knap!’ Wat ik het allermooiste vind om te zien, is dat die aanmoedigen niet alleen komen van andere beginnende hardlopers zoals ik, maar ook van getrainde hardlopers die al meerdere marathons op hun naam hebben staan. Ik vind het mooi dat ook zij de tijd en moeite nemen om anderen aan te moedigen. En dan niet alleen degene die ook aan de start staan van een (halve) marathon staan, ¬†maar ook de beginners zoals ik.

Zij geven mij het gevoel dat het kleine rondje wat ik gelopen heb, net zo’n grote prestatie is als de zoveelste marathon die zij hebben gelopen. Ze laten me inzien dat ik trots mag zijn op iedere kilometer die ik heb gelopen, hoe snel of langzaam dan ook. Iedere run die ik maak is een overwinning op zich, hoe klein of hoe groot dat rondje ook is. De support die ik van andere hardlopers krijg is ontzettend fijn en motiverend en zorgt ervoor dat ik nog meer zin heb om mijn hardloopschoenen aan te trekken.

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *