Hoe ik de beste Galliër van 2019 werd

Beste galliër greates gaul bier beer woman girl vrouw brunette bril trui

Vorige week donderdag organiseerde mijn atletiekvereniging hun jaarlijkste wedstrijd waarin ze op zoek gaan naar de beste Galliër. Voorheen was het nog een zoektocht naar de sterkste en dat was te merken. De wedstrijd bestond uit vijf onderdelen die onze kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en behendigheid testten. Hoe ik het er vanaf heb gebracht? Veel beter dan verwacht!

Ik zou mezelf namelijk nooit als sterk of snel omschrijven, met mijn spaghetti armpjes ben ik dat gewoon niet. Toen ik mijn tegenstanders zag die stuk voor stuk gespierd en lang waren schatte ik mijn kansen zeer klein in. De eerste test bestond uit een parcourtje waarbij er vier pionnen stonden waar we een rondje omheen moesten draaien, vervolgens een speed ladder waar  we al knieheffend overheen moesten, daarna nog wat slalommetjes om pionnen heen om tot slot naar de finish te sprinten. Al vrij snel werd opgemerkt dat het natte gras erg glad was, hierdoor kon ik niet voluit sprinten omdat ik anders waarschijnlijk zou uitglijden. Tot mijn verbazing was mijn tijd goed genoeg om ergens in het midden van het klassement te komen staan. Ik was met stomheid geslagen.

In de tweede beproeving moesten we in een squat-houding gaan staan, onze armen recht vooruit horizontaal houden en een leeg bierkratje vasthouden. Om het nog moeilijker te maken werd er na 20, 40 en 60 seconden een krantje erop gezet zodat we uiteindelijk met vier kratjes in onze handen deze positie zo lang mogelijk vast moesten houden. Na 20 seconden dacht ik al dat ik beter op kon geven, na 40 seconden voelde ik mijn benen niet meer en mijn balans was zo slecht dat na 60 seconden er aan me gevraagd werd of ze het laatste kratje er wel bij moest zetten. Maar ik voelde niets meer in mijn benen en behalve een pijn in mijn schouders kon ik voor mijn gevoel nog wel even blijven staan. Toen degene die de tijd bijhield zei dat ik iedereen voorbij was dacht ik dat hij een grapje maakte. Maar toen ik daarna hoorde dat ik al 2 minuten stond, wist ik dat het wel waar moest zijn en zette ik de kratjes neer. Ik heb op dit onderdeel gewoon alle kandidaten verslagen, inclusief de mannen. En dat terwijl ik in eerste instantie dacht dat ik het niet eens 30 seconden zou kunnen volhouden.

Tijd om onze armen en benen rust te geven was er niet, want we moesten meteen door naar het volgende onderdeel waarbij we zo lang mogelijk aan een rekstok moesten blijven hangen. Als turner dacht ik dat me dat wel zou lukken. Ik had er alleen geen rekening mee gehouden dat de rekstok zo glad was dat ik binnen 10 seconden al aan mijn vingertoppen hing en geen mogelijkheid had om mijn grip te herpakken. Ik had als uitgangspunt genomen om 1 minuut te blijven hangen ondanks dat mijn handen pijn deden. Toen mijn tegenstander ermee stopte en er geroepen werd dat ze 58 seconden had gehangen vond ik het ook wel mooi geweest. Dit onderdeel had ik in ieder geval bij de vrouwen gewonnen.

Hierna ging het met mij helaas alleen maar berg afwaarts. In de vierde beproeving moesten we ballen van 2 à 3 kilo per stuk zo ver mogelijk weg gooien. Uiteraard kon ik met mijn slechte techniek niet op tegen alle kogelstoters en eindigde ik als laatste op dit onderdeel. Als laatste test moesten we een auto van punt A naar punt B verslepen aan een sleeptouw. Ik had hem nog niet eens een meter vooruit gesleept toen ik kramp kreeg in mijn tenen en niet verder kon. Ik ben toen aan de kant gaan staan, maar mocht van de jury nog een poging wagen. Die ging gelukkig een stuk beter waardoor ik de auto binnen mum van tijd aan de overkant van het parcours had gekregen. Wat mijn tijd was heb ik helaas niet meegekregen.

Niet veel later werd bij de prijsuitreiking bekend gemaakt dat ik de wedstrijd bij de vrouwen had gewonnen en daarmee de titel beste vrouwelijke Galliër van 2019 mag dragen. Als cadeau kreeg ik ook nog drie speciaalbiertjes. Een paar dagen later hoorde ik dat mijn puntentotaal zo hoog was, dat alleen de winnaar bij de mannen mij voorgebleven was. Deze winst had ik absoluut niet verwacht aangezien de gezelligheid de enige reden was dat ik mee had gedaan.

Heb jij jezelf wel eens doen verbazen?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *