Mijn favoriete GoPro accessoires

GoPro Hero 5 actioncamera accessoires action cam camera

Sinds ik een actioncam heb gebruik ik hem wekelijks om mijn progressie tijdens turntrainingen bij te houden en mezelf op beeld terug te zien zodat ik weet wat ik nog kan verbeteren. Ook tijdens mijn eerste wintersport was de camera erg geliefd en veel gebruikt. Om alles uit mijn GoPro te halen heb ik een aantal onmisbare GoPro accessoires actioncam. Benieuwd naar wat mijn favoriete zijn? Lees dan snel verder.

1. Bescherming

Ik heb twee hoesjes voor mijn GoPro; de standaard hoes van hard plastic die bij de actioncam meegeleverd was en een siliconen hoesje. Die eerste maakt het mogelijk om hem aan andere accessoires vast te klikken, wat erg handig is. Maar mijn favoriete is toch wel een siliconen hoesje inclusief een dop voor op de lens. Dit hoesje is veel gemakkelijker van de camera te verwijderen (wat nodig is als je bijvoorbeeld de batterij wil wisselen of je geheugenkaart eruit wil halen), hij beschadigt niet en zorgt ervoor dat de camera aan alle kanten beschermd is. Dit in tegenstelling tot de standaard hoes die alleen zijkantjes heeft.

Mijn camera heeft vier glazen oppervlaktes (de lens, het schermpje ernaast en het touch screen op de achterkant) die ik graag wil beschermen zodat er geen krassen op komen of een barst/scheur in komt. Daarom heb ik er tempered glas opzitten om het te beschermen mocht hij per ongeluk vallen.

2. Opbergdoos

De actioncam zit altijd in mijn sporttas tussen een hele hoop zooi – ik zal het maar eerlijk bekennen. Ik wil dan niet dat hij los in mijn tas zit waarin het risico groter is dat hij beschadigd raakt. Maar hij zou ook nat kunnen worden doordat mijn waterflesje gaat lekken. Daarom berg ik hem altijd netjes op in een waterdichte opbergdoos. Hierin past de camera zelf (met siliconen hoesje), twee extra batterijen, het oplaadkabeltje en de twee stukjes die je op een oppervlakte vast kunt plakken. Waar de vakjes precies voor bedoeld zijn weet ik niet, maar dit is hetgeen wat ik erin stop naast een stofdoekje.

GoPro Hero 5 actioncamera

3. Extra batterij en SD-kaartje

Als je van plan bent om veel met je action camera te gaan filmen of fotograferen, dan is een extra batterij en SD-kaartje geen overbodige luxe. Zeker niet als je in 4K wilt gaan filmen zoals de meeste camera’s tegenwoordig kunnen. Zelf hoef ik nauwelijks de batterij of SD-kaart te vervangen doordat ik geen uren achter elkaar film, het SD-kaartje steeds leeg maak en de batterij regelmatig oplaad. Je wilt natuurlijk niet bovenaan de piste staan, klaar om een gaaf shot te maken en er dan achter komen dat je geen geheugen meer hebt of je batterij leeg is. Als je een extra batterij en SD-kaartje bij je hebt is dat geen probleem en heb je ze zo vervangen waardoor je weer verder kunt gaan met het schieten van mooie beelden.

4. Helm mount

Voor het maken van de actie shots tijdens het snowboarden gebruiken wij een helm mount. Bij de actioncam zitten twee plastic stukjes waar je de GoPro in kunt klikken en die je aan een oppervlakte vast kunt plakken met de stevige plakstrip. Degene met de gebogen kant is uitermate geschikt om op een helm geplakt te worden. Hierdoor zit hij stevig op je helm vast. Het nadeel is wel dat je – ook als je geen actioncam bij je hebt of niet aan het gebruiken bent – het stukje vast zit op je helm en je deze niet meer voor iets anders kunt gebruiken. Als je een iets minder permanente oplossing zoekt, dan is een hoofdband die je over je helm kunt bevestigen een goede oplossing (rechtsboven op de foto). De riem is verstelbaar in afmeting waardoor hij over alle helmen heen zal passen.

5. Borstband

Tot slot de borstband die je rechtsonder op de header foto ziet. Ook deze riem is verstelbaar waardoor je hem tijdens wintersport over je dikke ski-jas heen kunt trekken en in de zomer over je shirtje als je bijvoorbeeld aan het fietsen of aan skateboarden bent. Zo’n borstband is ook erg geschikt om aan te doen als je bijvoorbeeld op een trampoline salto’s wil springen. Je hebt dan namelijk geen helm op, hoeft hem niet in je hand te houden, maar zit toch stevig vast.

Wat zijn jouw favoriete accessoires voor een action camera?

Cheers!
Sandra-Anna

*Deze blogpost bevat een gesponsorde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *