Mijn week in trainingen #15

Turnen balk turnwedstrijd turnpakje TT gymnastisch NSTC2 2017 toespelwedstrijd turner gymnastisch vijfkamp turnhal

Deze week heb ik weer lekker gesport. Het vele trainen wat ik eerst deed (vijf dagen per week) vond ik een beetje teveel worden waardoor ik de turntraining op donderdag uit mijn planning heb geschrapt. Het plan was ook om maar twee keer per week te gaan hardlopen, maar dat is me tot dusver nog niet gelukt. Ik denk dat ik het toch te leuk vind of bang ben dat ik anders teveel achteruit ga. Deze week was mijn laatste turntraining van het seizoen en liep ik alleen relaxte en korte rondjes omdat ik eventjes klaar ben met lange duurlopen. Geen verplichtingen, alleen maar genieten en doen waar ik zin in heb.

Maandag 01-07

Op maandag stond de laatste turntraining van het seizoen weer op de planning. In het verleden trainde we in de zomer altijd zonder trainer door zodat we nog een beetje lenig en in vorm blijven. Helaas is de zaal deze zomer niet gehuurd waardoor we pas in het nieuwe collegejaar weer kunnen turnen. Aangezien het de laatste training was ben ik ondanks het warme weer (in een turnhal kan het met gemak 40 graden worden) toch gewoon gegaan. Het was een fijne training waarin ik nog best veel heb kunnen doen. Ik heb met name wat oude elementen die ik een jaar geleden veel deed weer opgepakt. Deze gingen niet supergoed, maar het begin is gemaakt waardoor ik er na de zomer weer mee verder kan gaan.

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman yellow geel

Dinsdag 02-07

Dinsdag stond er een hardlooptraining op de planning, maar toen het eenmaal tijd was om me klaar te gaan maken had ik helemaal geen zin meer. Alleen de gedachten dat ik anders de hele avond op de bank zou zitten en me zou vervelen heeft ervoor gezorgd dat ik toch mijn hardloopschoenen aantrok. Doordat ik nu even niet voor een specifiek doel aan het trainen ben had ik ook geen plan toen ik de deur uitging. Meestal is mijn eerste training van de week een baantraining of fartlek, maar daar had ik niet zoveel zin ik dus ik besloot er een kort herstelloopje van te maken. Helaas werd het iets korter dan ik wilde doordat ik me na 2 kilometer opeens niet zo lekker voelde en de kortste route naar huis heb genomen. Uiteindelijk heb ik 3 kilometer gelopen met een gemiddelde pace van 6’08. Eenmaal thuis ging het gelukkig al snel een stuk beter met me.

Woensdag 03-07

Deze avond heb ik bewust een rustdag genomen zodat ik op tijd voor de tv kon gaan zitten om onze Oranje Leeuwinnen aan te moedigen die de halve finale tegen Zweden moesten spelen. Sinds het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal in 2017 waar ik vrijwilliger was ben ik helemaal fan van het elftal en mis ik geen enkele wedstrijd. Vol spanning zat ik dan ook van alles tegen de televisie aan te roepen. De vrouwen speelde in de laatste wedstrijden steeds beter, dus ik was natuurlijk hoopvol voor een overwinning en plaats in de finale. Ondanks dat de Zweedse vrouwen in de eerste helft veel sterker waren bleven onze vrouwen vechten voor de overwinning en gingen ze vanaf de tweede helft geleidelijk steeds beter voetballen. Het was een ontzettend spannende wedstrijd met een prachtige uitkomst; de Oranje Leeuwinnen staan in de finale van het WK!

Donderdag 04-07

Omdat er ook getraind moest worden stond er donderdag weer een hardlooptraining op de planning. Het plan was om een rondje van 8 kilometer te gaan lopen opgebroken in vier keer 2000 meter. Dit blijf ik een fijne training vinden doordat het een combinatie is van een intervaltraining en een duurloop. Echter werd het door tijdsgebrek wederom een kort rondje van 5 kilometer die alleen werd onderbroken toen ik over Stratumseind liep waar de Stratumse Bierestefette plaatsvond. Dit hardloop- en bierdrink evenement wordt ieder jaar door mijn atletiekvereniging georganiseerd waardoor er veel bekende gezichten (die ik al een tijdje niet had gezien) langs de kant stonden. Gelukkig heb ik toch lekker kunnen lopen met een gemiddelde pace van 6’20. Niet snel, niet langzaam, gewoon relaxt.

Bruiloft wedding chique dress woman

Vrijdag 05-07

Normaal trek ik op vrijdag mijn hardloopschoenen aan, maar deze dag stond in het teken van de bruiloft van een collega van mij. ’s Middags hebben we de ceremonie gezien waar ze elkaar het ja-woord gaven en ’s avonds hebben we dat tijdens het feest goed gevierd. De hele avond heb ik lekker staan dansen dus ik heb genoeg beweging gehad.

Zaterdag 06-07

Het liefste zou ik op zaterdagochtend mijn duurloop doen omdat er op maandagavond (vanavond dus) weer een pittige baantraining op het programma staat. Maar gezien de bruiloft van de avond ervoor begrijp je vast wel dat ik niet om 6 uur ’s ochtends naast mijn bed stond te springen om naar buiten te gaan.

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman yellow water river kanaal canal

Zondag 07-07

Op zondag liep ik dan eindelijk de duurloop die ik het liefst al twee weken daarvoor had gelopen. Door het warme weer is het er toen niet van gekomen – ik vond het al knap genoeg van mezelf dat ik met 35 graden überhaupt naar buiten ging, ik wilde me echt niet pushen om ook nog eens ‘verder’ te lopen. Ik wilde graag 10 kilometer lopen en besloot dat ik het nu maar gewoon moest doen. Geen smoesjes maar gaan. En dat deed ik. In het begin had ik echt het gevoel dat mijn conditie heel erg achteruit was gegaan en na drie kilometer wat ik al vermoeid. Maar ik zette door en nadat ik mijn ritme te pakken heb gekregen heb ik heel erg lekker gelopen en in de laatste kilometers zelfs nog versneld. Uiteindelijk liep ik 10 kilometer met een gemiddelde pace van 6’36. Om 16:30 uur nestelde ik me op de bank om nog de finale van het Wereld Kampioenschap vrouwenvoetbal te kijken.

Hoe was jouw (trainings)week?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *