Mijn week in trainingen #19

turnhal turnen gymnastics leotard tumbling turnpakje

Het is al een hele tijd geleden dat ik voor het laatst een ‘mijn week in trainingen’ schreef. Dit komt doordat ik het voor mij even verstandiger was om niet te turnen in verband met mijn blessure. Ik heb de spier in mijn enkel die voor stabilisatie zorgt overbelast. Op een balk gaan staan of springen is helaas niet bevordelijk voor mijn herstel waardoor ik dat de afgelopen tijd maar even niet heb gedaan. Alleen drie keer in de week een rondje rennen tussen het verhuizen door vond ik niet spannend genoeg om hier een artikel aan te weiden. Maar met mijn blessure gaat het inmiddels een stuk beter, de halve marathon is nu achter de rug en deze week ben ik ook weer gaan turnen omdat ik eind volgende maand hoop mee te kunnen doen aan de eerste studenten turn wedstrijd van dit jaar.

Maandag 21-10

Na maanden niet meer te hebben geturnd was het maandag tijd om weer eens naar de turnhal te gaan voor een training. Want als ik over een maand een turnwedstrijd wil draaien, dan zal er toch echt getraind moeten worden. Ik besloot dus in plaats van er even weer in te komen maar meteen het wedstrijdreglement erbij te pakken en elementen te gaan oefenen die ik tijdens de wedstrijd wil gaan turnen. Tot mijn verbazing had ik behoorlijk wat moeite met een simpele koprol achterover, maar lukte het me wel om een overslag te maken ondanks dat ik drie jaar lang niet op mijn pols heb kunnen steunen. Ik weet in ieder geval weer waarom ik dat element altijd zo leuk vond om te turnen. Op balk heb ik een nieuwe sprongserie geoefend omdat degene die ik had geen danspassage was en dat is een eis die ik zal moeten turnen. Tot slot heb ik nog heel even brug gedaan en lukte alle elementen die ik geprobeerd heb om te turnen me meteen. Daar stond ik wel van te kijken aangezien ik hier meestal behoorlijk wat moeite mee heb. Naast dat de training erg goed is gegaan en ik een mooie basis heb gelegd voor de wedstrijd was het ook weer ontzettend gezellig.

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman

Dinsdag 22-10

Op dinsdag had ik twee dingen gepland; wachten op de bezorgers die onze nieuwe bank zouden leveren en hardlopen. De bezorgers stonden al om 8 uur voor onze deur en aangezien we een aantal weken zonder bank hebben geleefd wilde ik hem meteen uit proberen. Ik ben dus met Netflix op de bank geploft. Het is me daarna nog wel gelukt om van de bank af te komen en mijn hardloopschoenen in te trekken. Nu ik niet meer voor een doel aan het trainen ben doe ik eigenlijk maar wat. Ik besloot om een kilometer in- en uit te lopen en een fartlek training te doen van drie kilometer; in totaal heb ik dan weer 5 kilometer gelopen. Uiteindelijk liep ik 5,35 kilometer met een gemiddelde pace van 5’37.

Het lopen ging best lekker. Ik kon goed op tempo komen en liet me door mijn omgeving inspireren. Wel heb ik nog geen fijne hardlooproute gevonden waardoor ik deze keer erg veel over stoeptegels heb gelopen die niet bepaald vlak zijn. De hele training moest ik goed uitkijken waar ik mijn voeten neer zou zetten en dat loopt toch een stuk minder prettig. Toen ik een stukje op het geasfalteerde fietspad liep werd ik door een mevrouw uit gesnauwd, waardoor ik toch maar weer besloot om op het oneffen voetpad te gaan lopen. Dat was een heel stom idee want toen ik tijdens het uitlopen even een seconden voor me uit keek in plaats van naar de grond onder mijn voeten lag ik languit op straat. Er stroomde bloed uit mijn elleboog en pols en mijn nieuwe hardlooplegging die ik die dag voor de tweede keer aanhad was net zoals mijn knie kapot. Bij mijn knie en elleboog valt de pijn wel mee, maar de wond in mijn pols is zo diep dat ik mijn pols niet meer kan bewegen. Hopelijk is het snel genezen, want dit is niet zo fijn.

Woensdag 23-10

Op woensdag had ik een rustdag. Dat was ook wel fijn na mijn valpartij van de dag ervoor. De wonden waren nog steeds niet dicht dus nu had het mooi de tijd om te genezen. Wel heb ik deze avond twee kledingkasten in elkaar gezet, dus echt stilgezeten heb ik niet.

Donderdag 24-10

Op donderdagavond ging ik weer naar het sportcentrum om twee uurtjes te turnen. Inmiddels kon ik zowel mijn pols als knie weer een beetje bewegen zonder al teveel pijn dus ik wilde gewoon even kijken wat ik zou kunnen doen tijdens de training. Ik begon op tumbling waar ik wat elementen voor mijn vloeroefening heb kunnen oefenen. Op balk heb ik een nieuwe routine gemaakt en deze een paar keer geoefend. Helaas merkte ik toen dat de wond op mijn pols open is gegaan waardoor ik brug – waar ik voor de verandering eens een keer naar uitkeek – over heb geslagen. Magnesium in een open wond leek me niet zo prettig ondanks dat ik graag mij zwaai had willen oefenen. Wellicht kan dat maandag alsnog. Ik heb in ieder geval weer fijn geturnd en toch nog meer kunnen doen dan ik van tevoren had verwacht.

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman

Vrijdag 25-10

Vrijdagochtend ging ik weer een rondje hardlopen. Ik wilde graag vier keer 2000 meter lopen omdat ik dit een fijne training vond. Uit voorzorg besloot ik om deze keer zoveel mogelijk op asfalt te gaan lopen waardoor ik besloot om op het fietspad door de bossen heen en weer te lopen. Doordat deze weg door een mooie omgeving liep was het helemaal niet saai. Het was ontzettend lekker loopweer en heb heel erg kunnen genieten tijdens deze training. Ik liep uiteindelijk 8 kilometer met een gemiddelde pace van 6’16.

Zaterdag 26-10

Op zaterdag was ik vrijwilliger bij de Brabant Trophy. Dit is een nieuw soort wedstrijd die georganiseerd werd in Den Bosch met als doel om in 2023 daar een World Cup te mogen organiseren. De wedstrijd opzet was heel anders dan bij een normale wedstrijd. Ze hadden hier topsport gecombineerd met show waardoor het met name voor het publiek veel leuker werd om naar deze wedstrijd te kijken.

Brabant Trophy Cup Turngala  Marian Dragulescu  Angelina Melnikova turners turnster turnen gymnasts gymnast gymnastics show goat athletes

Met Marian Dragulescu en Angelina Melnikova

Zondag 27-10

Zondagochtend zou ik eigenlijk een duurloop gaan lopen maar ondanks dat mijn weekend ontzettend leuk is, was het ook best vermoeiend. Het zijn lange dagen (op zaterdag had ik een shift tot half 12 ’s nachts) waarbij ik veel sta en wandel. Mijn stappendoel heb ik ruimschoots gehaald waardoor ik besloot om mijn duurloopje even uit te stellen naar maandag. Op zondag was ik wederom vrijwilliger, dit keer bij Turngala Brabant wat op dezelfde locatie als de Brabant Trophy werd georganiseerd. Ik heb mogen genieten van prachtige gymnastiek, in de coulisse een dansje gedaan met Marian Dragulescu en was de bodyguard van Tisha Volleman. Het was een topweekend ondanks dat ik niet heb kunnen hardlopen en PSV kei hard werd ingemaakt.

Nu – maandagochtend – ben ik net terug van een rondje hardlopen. Tijdens het weekend kreeg ik last van mijn knie en deze pijn voelde ik helaas ook tijdens het hardlopen. Ik heb dus niet de geplande 10 kilometer gelopen maar ben al vrij snel huiswaarts gekeerd om mijn knie wat meer rust te geven.

Hoe was jouw week?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *