Mijn week in trainingen #2

Banner header Turnhal turnen gymnastiek gymnastics Hardlopen balkon finished rennen sport

Deze week wordt een bijzondere trainingsweek. Het is juni wat betekend dat er geen turn trainingen meer zijn op woensdag en donderdag, maar alleen nog maar op maandag (en vrijdag bij mijn andere vereniging). Ook ga ik woensdag voor het eerst trainen bij een atletiek vereniging om aan mijn techniek, snelheid en uithoudingsvermogen te werken. Bovendien maak ik  deze week mijn eerste rondjes op mijn nieuwe hardloopschoenen en begin ik met trainingen voor mijn nieuwe doel (aanstaande vrijdag vertel ik welk doel dat is).

Schoenen inlopen Hardloopschoenen hardlopen rennen New Balance 880v8

Maandag 04-06

Ik ben eigenwijs, heel erg eigenwijs. Al een behoorlijke tijd werd er tegen mij gezegd dat ik nieuwe hardloopschoenen moest aanschaffen, maar op de mijne had ik nog niet zoveel gelopen dat ze versleten waren, dus nodig vond ik het niet. Pas toen zowel de fysio als de hardlooptrainer tijdens de breakfast run zei dat het echt verschil kon maken, heb ik een loopanalyse laten maken. De hardloopschoenen die ik toen aan mijn voeten kreeg was echt een wereld van verschil; alsof ik op wolkjes liep. In eerste instantie wilde ik graag een lange duurloop op dinsdag lopen, maar zondag avond besloot ik toch dat het verstandiger was om gewoon even een lekker rondje op mijn nieuwe schoenen te gaan lopen. Dus dat deed ik. Ik liep het grootste rondje rondom het TU/e terrein en besloot om een keer niet op mijn sporthorloge te kijken. Gewoon lekker lopen zonder druk om snel te moeten gaan. Uiteindelijk liep ik 4km met een pace van 6’45. Mijn benen hadden totaal geen moeite met dit rondje en konden wel eindeloos door blijven lopen, ik heb dan ook vooral genoten van de buitenlucht en de mooie omgeving. Ik had wel spijt van mijn keuze om een lange tight aan te trekken en verlangde heel erg naar mijn korte broek. Maar ondanks dat was dit echt een heerlijk rondje en een goed begin van mijn week.

Dinsdag 05-06

Maandag avond ben ik weer langs geweest bij mijn fysiotherapeut omdat ik last heb van gespannen kuiten (en de rest van mijn benen). Mijn nieuwe hardloopschoenen moeten ervoor gaan zorgen dat ik hier in de toekomst geen/minder last van heb, maar om het probleem nu aan te pakken kreeg ik een dry needling sessie. Ik werd in mijn beide heupen geprikt; gelukkig reageerde mijn spieren erg goed op deze veel te pijnlijke behandeling. Helaas betekende dat wel dat ik de rest van de maandag niets mocht doen (geen turnen, snik) en ook vandaag mijn hardloopschoenen niet aan mocht trekken. Wel rek ik iedere dag mijn bilspier (ja echt, moest van mijn fysio) en heb ik 3 minuten geplankt om mijn core te versterken (moest ook van de fysio), dus dat deed ik wel op deze rustdag.

Training atletiekbaan hardlopen

Woensdag 06-06

Vandaag had ik mijn eerste baantraining bij Asterix. Super spannend want (1) ik heb nog nooit aan atletiek gedaan of op een baan gerend, en (2) al die mensen daar zijn vet goed en ik ben vet slecht. Dat ik vet slecht ben is juist de reden dat ik wil trainen met een hardloop trainer en mensen die verstand hebben van deze sport. Ik heb besloten dat ik niet alleen mijn afstand wil uitbouwen en sneller wil worden, maar ook mijn looptechniek wil verbeteren. En voor dat laatste heb ik hulp nodig, want alhoewel ik weet dat ik raar loop en waar het mis gaat, weet ik niet zo goed hoe ik dat kan oplossen.

Tijdens deze training heb ik hele fijne en goede tips gekregen. De trainer legde alles voor mij uit zodat ik het begreep, herhaalde steeds dat ik vooral rustig aan moest doen en gaf me ook nog eens huiswerk mee in de vorm van spierversterkende oefeningen. Daarnaast waren de leden erg sociaal en kwamen er velen een praatje met mij maken, wat uiteraard erg fijn is als ‘nieuweling.’ Of ik atletiek en baantrainingen leuk ga vinden weet ik nog niet, maar ik ga het deze zomer eens uitproberen. Ik weet wel dat het goed voor mij is om een betere techniek te krijgen en denk dat ik hier nog veel kan leren.

Donderdag 07-06

Donderdag was wederom een rustdag. Ik had geen hardlooprondje op de planning staan door de baantraining van gisteren en turn trainingen zijn er niet meer op donderdag. Bovendien mocht ik van de fysio niet teveel en te ver lopen, dus zo’n extra rustdagje kon geen kwaad.

Turnhal turnen gymnastiek gymnastics

Vrijdag 08-06

Vrijdag ben ik ’s avonds weer lekker gaan turnen. Ik merk dat ik nu ik de laatste wedstrijd van het seizoen heb gehad, ik een beetje een doel mis. Ik hoef geen routines meer te oefenen, maar ben ook niet echt bezig met het aanleren van nieuwe elementen. Gelukkig had ik vandaag iets minder last van dit probleem. Het was behoorlijk warm in de turnhal, dus ik wilde rustig aan doen. Daarnaast lag de tumbling al klaar voor ons. Drie kwart van de training heb ik dus daarop gestuiterd. Wat kaatssprongetjes, radslag vormpjes en uiteraard heb ik ook weer eens de salto geprobeerd. Deze ging zeker niet slecht, op die ene waarbij ik na de landing nog zoveel vaart naar voren had dat ik bijna buikschuivend de blokkenbak ik ging. Als afsluiting heb ik nog eventjes brug gedaan om mijn leertjes wat meer in te werken, en om wat spanningsoefeningen te doen. Al met al was het een leuke training waarin ik ondanks de warmte nog best veel heb kunnen doen.

Hardlopen balkon finished rennen sport

Zaterdag 09-06

Vandaag was het tijd voor mijn eerste duurloop op mijn nieuwe hardloopschoenen. De hardlooptrainer die meeliep tijdens de breakfast run zei dat ik dit weekend gemakkelijk 12 km zou kunnen lopen. Mijn fysio vond helaas dat ik niet verder dan 6/7 km moest lopen. En dus liep ik 7.5 km op een rustig en relaxed tempo. Ik heb gewoon lekker gelopen zonder veel op mijn horloge te kijken. In plaats daarvan heb ik genoten van de nieuwe omgeving waar ik liep, de natuur en alle mensen die aan het kanoën waren. Het was lekker weer en een wolkendek zorgde ervoor dat het niet veel te heet was. Dit was echt een hele fijne run, ik kan niet wachten om hem eindelijk te gaan uitbreiden.

Zondag 10-06

Op zondag had ik een uitje van de turnvereniging waardoor ik geen training gepland had. De vorige keer maakten we een hele lange GPS tocht, dus ik ging er vanuit dat ik vandaag weer veel zou gaan wandelen. Niets was minder waar. Om ook rekening te houden met de ouderen (65+) had het bestuur besloten om te gaan jeu de boulen. Telt dit ook als een sport? Mijn team had de poulefase gewonnen en eindigde bovenaan in het klassement waardoor we nog de finale moesten spelen. Ook daar hebben wij glansrijk gewonnen van onze tegenstander. Toen ik vorig jaar won kregen we een cadeaubon van de ijssalon, dit jaar wonnen we een jeu de boule set. Je kunt mijn lichte teleurstelling vast wel begrijpen. Ondanks dat ik super fanatiek ben en altijd wil winnen, betwijfel ik of ik trots moet zijn op deze overwinning. Ach, het was in ieder geval een gezellige dag die we hebben afgesloten met een lekkere barbecue.

Heb jij ook lekker kunnen trainen deze week?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *