Mijn week in trainingen #6

Turnen balk turnwedstrijd turnpakje TT gymnastisch NSTC2 2017 toespelwedstrijd turner gymnastisch vloer trainingen

Deze week ben ik na maanden van rust eindelijk weer de turnhal ingedoken om te kijken of ik het nog niet verleerd ben. Ook bracht ik een bezoekje aan de dokter. Hoe me dat afging en wat ik nog meer heb gedaan deze week lees je in deze blogpost.

Turnen balk turnwedstrijd turnpakje TT gymnastisch NSTC2 2017 toespelwedstrijd turner gymnastisch vloer

Maandag 22-10

Maandag ging ik voor het eerst sinds een hele lange tijd (ik denk dat de laatste keer begin juni was) weer eens turnen. Mijn plan was om naar Tilburg te gaan, maar dat redde ik niet in de tijd waardoor ik uiteindelijk ’s avonds in de Vijfkamp stond. Binnenkort is er een turnwedstrijd (NSTC1) die niet al te ver reizen is waardoor ik er misschien wel aan mee wil doen. Of ik dat ook daadwerkelijk ga doen hing een beetje van deze training af en hoeveel van mijn skills ik was verleerd. Balk ging nog best prima. Alle elementen van mijn “gouden oefening” lukte me nog, al stond ik niet heel stabiel en turnde ik niet zo netjes als toen. Maar daar heb ik nog anderhalve maand voor en dat is meer dan genoeg. Op brug verbaasde ik me dat ik mijn elementen nog kon turnen. Ik heb alleen het eerste deel van mijn oefening geprobeerd, maar het tweede deel is zo makkelijk dat me dat echt wel moet lukken. Vloer viel helaas wel tegen, zelfs de radslag (op een arm) lukte echt voor geen meter en de handstand kon ik helaas niet zoveel doen omdat mijn heup dat niet zo leuk vond. Maar ondanks dat vond ik het heel erg leuk om eindelijk weer in de turnhal te zijn. Het voelde een beetje alsof ik mijn oude leven weer terug heb.

Dinsdag 23-10

Op dinsdag ochtend ging ik naar Best om daar een klein rondje met mijn moeder te gaan hardlopen. Zij is nog aan het opbouwen en ik ben herstellende van een overbelasting dus het werd een rustige training van 6×400 en dat beviel me wel. Het was best fris buiten, maar heerlijk om even in de open lucht te zijn en weer te kunnen rennen. En het was ook heel erg fijn dat je hier gewoon kilometers kunt lopen zonder overal stoplichten tegen te komen zoals in het centrum van Eindhoven.

Woensdag 24-10

Vandaag stond er Asterix Cross Country gepland waar ik aan de korte route mee zou doen. Maar doordat ik mijn blessure nog behoorlijk voel leek het me verstandiger om dit uitdagende parcours aan me voorbij te laten gaan. Om er toch nog een beetje bij te zijn en iedereen weer eens te zien (ik ben natuurlijk al weken niet meer bij een training geweest) had ik aangeboden om tijdens de wedstrijd foto’s te maken. Het is uiteraard niet hetzelfde, maar het was wel heel erg leuk om te doen.

Turnen balk turnwedstrijd turnpakje TT gymnastisch NSTC2 2017 toespelwedstrijd turner gymnastisch vloer trainingen zwaantje

Donderdag 25-10

Op donderdag wilde ik graag weer gaan turnen. Omdat ik maandag te laat was om nog naar Tilburg te gaan wilde ik dat op donderdag doen. Maar na een klein rekensommetje kwam ik erachter dat ik op z’n vroegst pas na 12:00 uur thuis zou zijn (mits ik eerder weg ga van training) en dan nog wat zou moeten eten en douchen. Dat leek me niet zo handig aangezien ik er de dag erna vroeg eruit moest. En dus ben ik maar weer naar het TU/e sportcentrum gefietst. Ik begon op brug, maandag deed ik mijn oefening met leertjes aan maar ik merkte dat ze nog niet soepel genoeg zijn – of ik ze nog niet goed genoeg kan gebruiken – waardoor ik met name met zwaaien heel erg word tegengehouden. Ik besloot ze dus maar om voor polsverstevigers te gaan en mijn hele oefening voor de wedstrijd een keer te turnen aangezien ik daar maandag niet aan toe kwam. Ik sprong van de lage naar de hoge ligger om door te zwaaien, maar in plaats daarvan gleed ik er somehow vanaf en lande ik met mijn rug op de dikke mat. Twee schaafwonden en een gebroken nagel verder ging het wel prima met me, maar brug wilde daarna niet echt meer lukken. Gelukkig maakte ik goede progressie op vloer en lukte mijn balkoefening bij de eerste poging. Het begint al ergens op te lijken. Maar het beste van alles is toch wel dat volledig pijnvrij ging (op mijn val na dan). Voor mij is het natuurlijk super goed nieuws dat ik tijdens het turnen geen last heb van de blessure in mijn heup.

vrijdag 26-10

Om toch iets aan mijn blessure te doen in de hoop zo snel mogelijk weer te kunnen lopen ben ik ’s ochtends naar de dokter gegaan. De vorige keer gaf de huisarts mij een spuit die zou helpen en die ik twee weken later nog een keer mocht krijgen. Echter zei de dokter die mij dit keer onderzocht dat het geen oplossing was voor me en verwees me door naar een podotherapeut. Van een clubgenootje heb ik een adres doorgestuurd gekregen, dus daar ga ik vandaag een afspraak mee maken om hopelijk de oorzaak en een oplossing voor mijn blessure te vinden.

zaterdag 27-10 & zondag 28-10

In het weekend heb ik de hele dag geknutseld aan surprises. Een beetje vroeg in oktober, maar vanaf vandaag heb ik het weer druk met mijn studie en afgelopen weekend was ik nog vrij. Ik heb  dus veel cadeautjes gekocht, ingepakt, geknutseld en per ongelijk mijn vingers aan elkaar gelijmd. Van sporten is het dus niet echt gekomen.

Heb jij afgelopen week ook lekker kunnen trainen?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *