Mijn week in trainingen #7

Banner trainingen turnen turnpakje tt-gymnastics turnster balk turnhal nederland hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman

Deze week is op het studentensport centrum van de TU/e waar ik altijd train de ‘Van Lint week’. Dat houdt in dat er van maandag tot en met donderdag een toernooi is met allerlei ongewone sporten zoals zwerkbal en en Twister XXL. Hierdoor gaan de normale trainingen niet door en heb ik afgelopen week dus voor het laatst geturnd in 2018. Daarnaast heb ik ook weer mijn hardloopschoenen uit de kast getrokken en ben ik begonnen met dagelijkse oefeningen voor mijn heup. Ik neem je mee in al mijn sportieve activiteiten van de afgelopen week.

Banner trainingen turnen turnpakje tt-gymnastics turnster balk turnhal nederland

Maandag 10-12

Op maandagavond stond ik weer zoals gewoonlijk in de turnhal voor een leuke training. Nu de turnwedstrijd geweest is en er de komende tijd geen nieuwe wedstrijden meer op de planning staan is het een ideaal moment om nieuwe elementen te leren. Ik wilde graag op balk nieuwe elementen proberen die ik ook ooit op een wedstrijd zou kunnen gaan turnen, aangezien ik voorheen alleen focuste op “moeilijke” elementen die ik nooit op een hoge balk zou kunnen. Ik ben nu bezig met het oefenen van oplopen, dat leek me wel een goed idee aangezien ik nog geen opsprong in mijn oefening heb. De eerste keer dat ik hem deed ging hij al meteen goed en dezelfde training nog turnde ik hem al op een hoge balk. Aangezien hij een stuk minder eng is dan ik had verwacht ga ik hier gewoon lekker mee door. Op vloer ben ik weer de salto aan het oefenen, deze ging de eerste keer dat ik hem turnde tot mijn grote verbazing goed. Ondanks dat ik nog steeds meer naar voren dan omhoog spring lukte het me wel om hem tot stand te springen. Het turnen gaat dus eigenlijk wel lekker de laatste tijd.

 hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman

Dinsdag 11-12

Op dinsdag stond er weer een rondje hardlopen op de planning. Ik moest die dag mijn auto ophalen bij mijn ouders en besloot om mijn hardloopgear mee te nemen. Lopen in een dorp is toch een stukje makkelijker dan midden in het stadscentrum, doordat er minder stoplichten zijn en een stuk minder verkeer op de weg. Op mijn schema stond drie keer 8 minuten hardlopen afgewisseld met twee minuten wandelen en een beetje coördinatie. Mijn moeder had ook nog een rondje op de planning staan dus zij liep de eerste twee intervallen gezellig met mij mee. Ik merkte dat ik het toch wel fijn vond om samen met haar te lopen. Het is echt een stuk gezelliger en ik heb veel minder de neiging om steeds maar weer sneller te moeten gaan. Dit is wat mij betreft voor herhaling vatbaar dus de volgende keer dat ik mijn ouders een bezoekje kom brengen gaan mijn hardloopschoenen gewoon weer mee.

Woensdag 12-12

Op woensdag had ik ’s avonds een vergadering met de PR commissie van de hardloopvereniging. Sinds mijn blessure – die ik nu al ruim 3,5 maand heb – ben ik niet meer naar trainingen geweest en heb vele van hen niet meer gezien. Ze vroegen hoe het met mij ging en waar ik precies last van had. Van twee lopers kreeg ik te horen dat ze in het verleden ook een heup blessure hebben gehad, iedere dag oefeningen deden en dit na twee weken helemaal weg was. Dat is natuurlijk te mooi om waard te zijn, maar op dit moment ben ik staat om alles te proberen om maar van die pijn af te komen en weer lekker te kunnen trainen. Toen ik na de vergadering thuis kwam ben ik meteen opzoek gegaan naar heup stabiliteitsoefeningen voor hardlopers en die doe ik nu braaf iedere dag. Het is het proberen waard.

Donderdag 13-12

Op donderdagavond had ik turntraining, maar ik was alleen thuis en keek uit naar een avondje op de bank. Toen ik een berichtje kreeg dat de trainer ziek was en het een training zou worden waarbij je zelf maar een beetje moet gaan aanklooien was de beslissing om thuis te blijven snel gemaakt. Een groot gedeelte van de avond heb ik nuttig besteed door te werken aan mijn thesis, maar om half 9 klapte ik mijn laptop dicht en keek ik voor het eerst sinds lange tijd Expeditie Robinson live, dit keer geen spoilers voor mij. Wel ben ik nog heel eventjes actief geweest doordat ik de heup stabiliteitsoefeningen heb gedaan.

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman nike

Vrijdag 14-12

Op vrijdag had ik een zeer productieve ochtend waarin ik veel werk voor mijn thesis heb kunnen verzetten. Daardoor kon ik ’s middags nog even de deur uit om te gaan hardlopen. Ik liep weer drie keer 8 minuten hard afgewisseld met 2 minuten wandelen. Voor het eerst merkte ik dat het toch best fris begon te worden. Toen ik na thuiskomst onder de warme douche stond had ik opeens een ingeving. Het hardlopen voelde sinds ik begonnen was aan dit schema lang niet zo makkelijk als toen ik in maart was begonnen met hardlopen. Ik dacht dat het lag aan een verminderde conditie of harde wind, maar tijdens het douchen realiserende ik me eigenlijk wat de echte reden was. Het rondje van 4 kilometer wat ik die dag gelopen had liep ik in een gemiddeld tempo van ‘6,51 min/km, dat is inclusief 4 minuten wandelen in ongeveer ‘12,0 min/km. Als ik kijk naar mijn trainingen van maart, april en mei (toen ik net begonnen was met hardlopen), dan liep ik zo’n afstand in een tempo tussen de ‘7,14 en ‘7,40 min/km. Ik loop nu dus veel sneller terwijl ik dacht dat het hardlopen juist zo slecht ging. Niets is minder waar. ’s Avonds heb ik ook nog de heup stabiliteitsoefeningen gedaan.

Zaterdag 15-12

Op zaterdag heb ik de hele dag gewerkt aan mijn thesis. De deadline van mijn eerste draft version komt steeds dichterbij en aangezien ik weinig tijd heb om hem te verbeteren (ik krijg mijn feedback een week voor mijn tentamen en moet de definitieve versie in de week daarna inleveren) wil ik hem zo goed mogelijk inleveren zodat ik daarna hopelijk minder hoef te verbeteren. Rond 10 uur ’s avonds was ik eindelijk klaar en heb ik nog de heup stabiliteitsoefeningen gedaan voordat ik naar bed ging.

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman new balance sneeuw hardloopschoenen Stox

Zondag 16-12

Op zondag stond wederom dezelfde hardlooptraining op het schema (drie keer 8 minuten hardlopen afgewisseld met 2 minuten wandelen), maar toen ik zaterdagavond naar bed ging zag ik dat er buiten een wit poederlaagje op straat lag. Ik had gehoopt dat die verdwenen zou zijn toen ik op zondagochtend uit bed ging maar ik had geen geluk. Ik begon te twijfelen of ik wel moest gaan lopen in de sneeuw en heb uiteindelijk besloten om toch de deur uit te gaan. Ik was bang dat de straat glad zou zijn en dat het erg koud was buiten, maar dat viel heel erg mee. De straten waren voornamelijk schoon en ik had het veel te warm in plaats van te koud. De handschoenen die ik aan had getrokken gingen na 2 minuten (ik heb op mijn horloge gekeken) alweer uit. Dit rondje was erg pijnlijk maar de muziek in mijn oren heeft me er doorheen gesleept. “Sometimes I feel like giving up, but I just can’t. It isn’t in my blood.”

Hoe was jouw week?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *