Sterker in je (hardloop)schoenen met Invi

invi bracelet zelfverdediging selfdefence garmin horloge gps watch running hardlopen bos wood forest girl vrouw women meisje

Sinds een tijdje ben ik in het bezit van de Invi zelfverdedigingsarmband. Dit is een armband waar – als je er hard aan trekt – een enorme stank uitkomt. Dit zou je moeten beschermen in het geval je iemand tegenkomt die kwade bedoelingen met je heeft. Ik gebruik hem nu al een paar weken tijdens het hardlopen en vertel je vandaag wat ik ervan vind.

Toen ik deze armband een jaar geleden voor het eerst tegenkwam (in een gesponsorde post) was ik er heel sceptisch over en dacht ik ‘het zal wel’. Ik vond het maar raar en was er van overtuigd dat deze persoon de samenwerking alleen is aangegaan voor de inkomsten. Ongeveer een maand of twee geleden had ik hier een gesprek over met wat vrienden. Zij konden zich wel voorstellen dat het zou werken. Mijn mening begon ik bij te stellen en langzaam maar zeker kwam deze armband op mijn verlanglijstje te staan. Ik ga immers redelijk vaak ’s ochtends vroeg een rondje hardlopen wanneer het nog behoorlijk stil is op straat. Ik zou het niet erg vinden om me dan wat veiliger te voelen.

De maat van de armband

Uiteindelijk heb ik de Invi armband niet hoeven te kopen omdat ik hem heb gewonnen bij een winactie. Dat beïnvloed mijn mening overigens totaal niet. Omdat ik van plan was om hem zelf aan te schaffen heb ik veel gelezen over deze armband. Waaronder over de maat. Hij zou namelijk om iedere pols passen en je kunt zelfs gratis een extra schakeltje krijgen. Echter heb ik zulke dunne polsjes dat ik juist bang was dat hij veel te groot zou zijn. Mijn polsen zijn zo dun dat  ik de armband die ik als kind heb gekregen nog steeds pas. Als ik hem los om mijn pols doe is hij inderdaad vrij groot, maar zakt hij niet af. Ik vind het niet zo fijn dat hij erg los zit en ‘beweegt’ waardoor ik hem om mijn andere pols boven mijn horloge draag. Ook veel handiger, want dit is de hand waar ik mijn flesje water in vast houd. Zo heb ik nog een vrije hand om aan de armband te trekken en de geur vrij te maken. De maat is dus goed evenals het comfort. Tijdens het lopen verschuift hij niet en voel ik hem ook niet zitten.

invi bracelet zelfverdediging selfdefence armband

Hoe het werkt

In de armband zit een minireservoir waar gas in zit met een zeer stinkende lucht. Dit gas is overigens totaal niet schadelijk, maar wel tot zo’n 100 meter te ruiken. Je moet eerst het veiligheidsmechanisme eraf halen door het kleine pinnetje (links op bovenstaande foto) naar beneden te duwen. Dan springt de armband open. Als je er vervolgens hard aan trekt breekt het reservoir en ontsnapt de geur. Dit is een legale en pijnloze manier waarmee jij jezelf kan verdedigen. Het open klikken werkt erg eenvoudig en snel. Of de stank ook daadwerkelijk eruit komt als ik aan de armband trek weet ik natuurlijk niet doordat je dit maar eenmalig kan doen. Ik vertrouw er gewoon op dat dit werkt.

Service van Invi

De service van Invi is echt top. Zo wilde mijn veiligheidsmechanisme niet meer open gaan waardoor ik ze een mailtje heb gestuurd. Ik kreeg vervolgens een persoonlijke video waarin Roel helemaal uitlegde hoe ik hem weer open kon krijgen en kan onderhouden. Mocht ik er niet uitkomen kon ik hem opsturen zodat ze hem een gratis een onderhoudsbeurt konden geven. De armband kun je maar eenmalig gebruiken en is niet navulbaar. Als jij hem gebruikt hebt om jezelf te beschermen en hiervan aangifte doet bij de politie, dan krijg je helemaal gratis een nieuwe armband thuis gestuurd. Dat vind ik dus onwijs goede service waar veel bedrijven nog iets van kunnen leren.

Mijn ervaring

Krijg je er nu echt meer zelfvertrouwen door? Ja, ik denk het wel. Ik woon midden in de stad en heb hier wel eens te maken met ongewenste intimidatie tijdens het hardlopen. Deze armband zorgt er op zulke momenten voor dat ik me veiliger voel. Ik ben zelfs eindelijk in het bos gaan hardlopen, dat durfde ik voorheen niet. Ik sta veel steviger in mijn schoenen als ik deze armband om heb. Als ik iemand tegenkom die ik niet vertrouw hoef ik me niet meer om te draaien maar kan ik er gewoon langs lopen zonder bang te zijn dat mij iets wordt aangedaan. In zo’n situatie doe ik uit voorzorg het veiligheidsmechanisme eraf zodat ik de geur makkelijk kan opentrekken mocht het nodig zijn.

Dankzij de Invi armband heb ik het idee dat de wereld eindelijk voor me is open gegaan. Ik hoef niet meer bepaalde wegen te ontwijken of te wachten tot het licht is voordat ik ga hardlopen. Naast dat ik hem draag tijdens het hardlopen ben ik ook van plan om hem te gaan dragen als ik uit ga of op vakantie. Dat gebeurt niet heel vaak, maar als ik ’s avonds alleen over straat moet om naar huis te komen, hoef ik in ieder geval niet meer bang te zijn. Ik ben dus erg blij met deze armband en kan hem iedereen die zich weleens onveilig voelt op straat enorm aanraden.

Voel jij je wel eens onveilig op straat?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *