5x meenemen naar een turnwedstrijd

NSTC2 2017 turnen vloer wedstrijd

Inmiddels heb ik al aan een aantal turnwedstrijden meegedaan en weet ik ongeveer wat ik nodig ga hebben en wat handig is om bij me te hebben op de dag van de wedstrijd. Toch was ik tijdens mijn laatste wedstrijd iets vergeten wat ik wel had kunnen gebruiken. Best stom, want de week in aanloop naar de wedstrijd dacht ik nog dat ik dat niet moest vergeten… Met dit lijstje zal ik ervoor proberen te zorgen dat dat jou niet overkomt. Want al deze vijf dingen zijn stuk voor stuk ontzettend handig om bij je te hebben als je naar een turnwedstrijd gaat.

Jouw turnoutfit

In de auto naar een turnwedstrijd heb ik comfortabele kleding aan omdat ik me pas op locatie omkleed. Een turnpakje zit niet het meest comfortabel en een sport-bh is ook niet alles. Ik wacht dus liever nog even met het aantrekken hiervan. Daarom zorg ik ervoor dat ik mijn turnpakje, sport-bh en turnbroekje in mijn tas heb zitten. Maar ook een trainingspak (jogging broek en vest) is erg handig om je warm te houden tijdens de wedstrijd. Tussen de verschillende toestellen kan er namelijk veel tijd tussen zitten en je wilt natuurlijk niet koud worden. Om deze reden is het ook aan te raden om een paar sokken en badslippers mee te nemen. Nee, sexy is het niet, maar echt iedereen draagt het en het zorgt er wel voor dat je geen koude voeten hebt. Dat is namelijk totaal niet fijn als je moet springen, op vloer je kunstjes moet laten zien of over een balk heen moet lopen.

Leertjes

Als je meedoet aan een turnwedstrijd is de kans aanwezig dat je tijdens trainingen met leertjes turnt op brug of ringen. Deze moet je dus absoluut niet vergeten anders turnt het tijdens de wedstrijd heel erg vervelend. Ook jouw polsbandjes, verband of iets anders wat je gewend bent om eronder te dragen moet je zeker niet vergeten om nare schuurplekken te voorkomen.

Turnen balk turnwedstrijd turnpakje TT gymnastisch NSTC2 2017 toespelwedstrijd turner gymnastisch goud gold medal medaille podium

Medische benodigdheden

Ik heb zwakke polsen en draag tijdens het turnen altijd polsverstevigers. Ik ben niet de enige en zie tijdens trainingen meerdere turners lopen die ook polsverstevigers dragen. Wellicht heb jij geen polsblessure zoals ik, maar ergens anders een zwakke plek waar je een hulpmiddel voor gebruikt. Om blessures te voorkomen kun je deze op de dag van je wedstrijd dus ook het beste in je tas stoppen. Hiernaast zijn pleisters en tape ook erg handig. Ik heb al meerdere keren tijdens het inturnen op de wedstrijd mijn blaren opengehaald waardoor deze zijn gaan bloeden. Een pleister is dan wel zo fijn.

Eten en drinken

Zorg dat je tijdens je wedstrijd voldoende eten en drinken bij je hebt. Tijdens de wedstrijd zelf ben je natuurlijk aan het sporten en moet je jezelf goed blijven hydrateren. Ook voldoende eten is belangrijk. Voor of tijdens de wedstrijd heb je hier misschien geen zin in of behoefte aan (zenuwen helpen hier ook niet mee), maar na een wedstrijd heb je waarschijnlijk wel honger. Bovendien heb je gesport en mag je jouw voorraden wel weer aanvullen. Neem een lekkere boterham mee en voorkom dat je in de kantine een vette hap moet kopen.

Douchespullen

Als je hebt gesport en gezweet tijdens de turnwedstrijd is het wel zo fijn als je daarna een lekkere douche kunt nemen en je jezelf even schoon kunt wassen. Vergeet daarom ook zeker niet jouw douchespullen mee te nemen. Denk hierbij aan douchegel, shampoo, een handdoek, slippers (als je dacht dat je deze niet bij je outfit nodig had), schoon ondergoed en kleding. Wellicht is make-up remover en een plastic tas waar je jouw natte handdoek in kan stoppen ook handig om mee te nemen.

Wat mag er absoluut niet in jouw tas ontbreken als je naar een wedstrijd gaat?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *