Handstandfoto’s

Volgens mij is het maken van een handstandfoto op vakantie iets wat iedere turner of turnster wel eens heeft gedaan, waardoor het inmiddels hartstikke cliché is geworden. Maar ondanks dat blijft het gewoon leuk om te doen. De turnverenigingen waarbij ik lid ben spelen er zelfs op in; zo heeft de ene een muur vol met grote fotolijsten waar alle handstandfoto’s per jaar ingelijst zijn en wordt de mooiste afgedrukt op canvas als cadeau voor de winnaar, en publiceert de andere vereniging alle foto’s in het clubmagazine. Dit zijn al mijn handstandfoto’s tot nu toe.

De foto bovenaan was mijn allereerste handstandfoto. Hij is gemaakt in 2014 en helaas niet in het zwembad van een mooi resort, maar gewoon in de achtertuin van mijn ouders.

In 2015 maakte ik een stuk meer handstandfoto’s. Alhoewel ik op de eerste twee foto’s niet zo mooi recht staat. Heeft waarschijnlijk te maken met mijn pols die mij ervan weerhoud om lang op mijn handen te kunnen staan, ik niet hard genoeg opgooi en mijn moeder nog niet heeft uitgevonden hoe ze een foto moet maken op het juiste moment. De bovenste twee foto’s zijn gemaakt in Duitsland, de eerste in Cochem en de tweede bij een Vulkaan meer. Beide foto’s zijn op dezelfde dag gemaakt, vandaar dat ik dezelfde kleding aan heb. De onderste foto is gemaakt toen ik met vrienden op vakantie ging naar Santa Susanna in Spanje. Degene in het roze shirt wie naast mij een handstand maakt is een vriendin van me die ik ken van het turnen, ik heb haar toen dus ook overgehaald om samen deze handstandfoto te maken.

In 2016 maakte ik met mijn ouders een rondreis door het zuiden van Engeland, met als eerste stop Brighton. Zoals je kunt zien heeft mijn moeder hier al wat beter in de gaten hoe je op het juiste moment een foto moet nemen, of lukte het mij om een betere handstand te maken. De rechtse foto is gemaakt op de eindbestemming van onze roadtrip: Manchester Metropolitan Universty waar ik vervolgens een semester heb gestudeerd. In 2016 heb ik ook samen met mijn vriend en een (turn)vriendin van ons in München (Duitsland) bovenop het dakterras van de TU/m een poging gedaan om een handstandfoto te maken. Maar telkens als ik in een handstand stond, stond zij niet, en als zij in een handstand stond, stond ik niet… Uiteindelijk hebben we daar geen handstandfoto aan overgehouden, maar wel een hilarisch filmpje.

Dit jaar heb ik wederom drie handstandfoto’s. De eerste is gemaakt aan Lac d’Aiguebelette, een bergmeer wat op ruim een uur rijden ligt van Lyon in Frankrijk. Het ligt in een mooie omgeving omringt met bergen. Helaas staan er erg veel mensen op de achtergrond van deze foto, waardoor ik nu toch wel spijt heb dat ik hem niet ’s ochtends vroeg heb gemaakt toen wij de enige waren bij dit meer. De rechtse foto is gemaakt op het strand van Scheveningen. Ik wilde eigenlijk geen handstandfoto maken want 1) ik wilde zo fit mogelijk mijn polsoperatie in en een handstand maken zou hier niet aan bijdragen, en 2) ik had een jurkje aan. Toch heb ik me laten overhalen met dit als resultaat. De onderste foto is gemaakt op de middenstip van het Willem II stadion in Tilburg toen het WEURO 2017 toernooi er voor ons echt op zat. Het was twee weken na mijn polsoperatie en zeer onverstandig, maar hoe vaak krijg je nu de kans om een handstand te maken op de middenstip in een voetbalstadion?! Ik niet zo vaak in ieder geval (zeg maar gerust nooit), dus hier heb ik niet zo lang over nagedacht en heb het gewoon gedaan.

Nu ik al deze handstandfoto’s achter elkaar zie, zie ik ook echt dat ik aan mijn handstand mag gaan werken. Zodra ik een go heb van mijn handtherapeut dat ik weer langzaam mag gaan opbouwen met turnen, zal dit zeker iets zijn waar ik aan ga werken. Wellicht dat ik volgend jaar dan een handstandfoto kan laten zien waar ik wel een nette rechte handstand heb. 🙂

Waar heb jij dit jaar jouw handstandfoto gemaakt? En waar zou jij nog graag ooit een handstandfoto willen maken?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *