Hé Sandra, ga je nog turnen?

Turnen balk turnwedstrijd turnpakje TT gymnastisch NSTC2 2017 toespelwedstrijd turner gymnastisch

Ik heb al een tijdje niets meer over turnen geschreven en al helemaal niet over mijn trainingen of doelen voor komend seizoen. En dat komt omdat ik ook al een tijdje niet meer heb geturnd. Als je mijn blog of Instagram een klein beetje hebt gevolgd de afgelopen tijd, dan weet je dat ik momenteel aan het trainen ben voor de halve marathon van Eindhoven. Ik wil die graag goed kunnen uitlopen waardoor ik drie keer per week mijn hardloopschoenen aantrek. Daarnaast is het streven dat ik dit jaar nog mijn Master behaal (zo’n 5 weken voor de echte deadline), wat betekend dat ik – naast slapen, eten en heel af en toe een rondje rennen – geen tijd over heb voor andere dingen zoals turnen.

Toen ik aan dit hele halve-marathon-avontuur begon wist ik van te voren dat dit ten koste zou gaan van het turnen. Toen ik de beslissing nam om hier voor te gaan had ik net een gouden medaille op balk behaald en dat was voor mij het hoogste wat ik ooit zou kunnen behalen. Ik stond op dat moment op de top van een berg en wilde gewoon even op een bankje gaan zitten om van het uitzicht te genieten. Bovendien zijn er in de zomer geen trainingen bij Saltare waar ik afgelopen seizoen met heel veel plezier heb getraind, dus ik hoefde ook geen trainingen te missen.

Maar de zomer is voorbij en de trainingen zijn weer begonnen. En nu mis ik ze wel; letterlijk en figuurlijk. Ik heb helaas gewoon echt te weinig tijd om naast mijn drukke studie ook nog eens over een balk heen te lopen of pirouettes op vloer te draaien. Ik heb op sportief gebied mijn prioriteiten op de atletiekbaan gelegd en niet in de turnhal, en daar heb ik tot dusver geen spijt van. Ik heb nog veel te leren en kan nog ruim voldoende progressie maken in het hardlopen om het voor mezelf leuk te houden. En de gedachte dat ik straks over die finish op de Vestdijk loop houd me ook nog steeds gemotiveerd om aan dat doel te werken.

Maar alle foto’s en video’s die ik nu op Instagram voorbij zie komen van turn trainingen zorgen er wel voor dat ik het turnen heel erg mis en het liefst zo snel mogelijk weer mijn hardloopschoenen inruil voor een turnpakje. Mijn plan vooralsnog is om eerst de halve marathon te lopen op 14 oktober en om daarna minder te gaan hardlopen zodat ik nog tijd heb om te turnen. In november is NSTC1 alweer aan de beurt en daar zou ik toch graag weer willen gaan shinen. Voor nu dus even een korte onderbreking, but I will be back.

Welke sport(en) doe jij?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *