Mijn collectie turnpakjes

Ieder meisje dat op turnen zit of naar de serie Make it or Break it heeft gekeken, droomt van een grote collectie aan turnpakjes. Zelf ben ik pas zo’n 2/3 jaar geleden begonnen met het dragen van turnpakjes (op een zwarte na die ik als kind droeg), gewoonweg omdat het bij ons niet gebruikelijk was. In mijn turngroep droeg iedereen eigenlijk een joggingbroek (later werd dit een sportlegging) met een t-shirt. Ik was – en ben nog steeds – een van de weinige die wel een turnpakje draagt. Sinds ik dit ben gaan dragen merk ik dat het gewoon zoveel fijner turnt doordat je er echt vrij in kunt bewegen en geen zorgen hoeft te maken dat je shirt omlaag valt als je een handstand doet. Vandaag laat ik zien welke turnpakjes ik in mijn bescheiden collectie heb.

Beide turnpakjes hierboven zijn van het Britste sportmerk Milano. Zij maken onder andere de turnpakjes van het nationale team van Groot Britanni├ź. Het rood met blauwe pakje links was hun 25 years anniversary leotard, en is een limited edition waar er maar 1.000 van zijn gemaakt. Ik heb hier ook ruim 6 weken op moeten wachten voordat hij eindelijk bij mij was aangekomen. Het pakje rechts is ge├»nspireerd op de vlag van Wales. Ik vind het erg leuk dat de witte bovenkant aan de achterkant in een punt naar beneden loopt, dat maakt het pakje een stuk minder saai van achteren.

Het linkse turnpakje heb ik niet de bovenstaande kleur combinatie, maar met een groene bovenkant en zwarte onderkant. Deze heb ik overgekocht van iemand van mijn turnvereniging toen ik drie dagen per week ging trainen, maar nog maar 1/2 turnpakjes had. Aangezien mijn velours-pakjes niet zo snel drogen, was dit erg weinig. Helaas staat de groene kleur mij totaal niet, waardoor ik hem tegenwoordig eigenlijk bijna nooit meer aan heb. Het rechtse turnpakje is een van mijn favoriete turnpakjes en draag ik bijna wekelijks. Beide pakjes zijn van TT-Gymnastics.

Het linkse pakje van TT-Gymnastics stond al een lange tijd op mijn wish-list. Toen ik nieuwe polssteunen kocht in de webshop heb ik hem erbij besteld om verzendkosten te besparen. Ondanks dat ik dezelfde maat had besteld als al mijn andere turnpakjes die ik al had van dit merk, is deze veel te groot en zit hij verrimpeld aan de bovenkant. Ik woonde destijds in Engeland waardoor verzendkosten erg duur waren. Hem terug te sturen en een nieuwe in een maat kleiner bestellen zou betekenen dat ik nog twee keer verzendkosten moest betalen om een kleinere maat te krijgen. Dit plus het feit dat ik echt niet te spreken was over de levering (ze hebben mijn bestelling twee weken later op de post gedaan dan ze zeiden, vervolgens gaven ze iedereen de schuld in plaats van hun excuses aan te bieden) was ik er wel een beetje klaar mee. Doordat hij te groot is doe ik hem helaas niet zo vaak aan, ondanks dat ik hem wel heel mooi vind. Het pakje aan de rechterkant is van het merk Fairy Sports dat allemaal zulk soort “betoverende” turnpakjes maakt. Dit turnpakje heb ik afgelopen Kerst cadeau gekregen van mijn ouders, maar heb ik door mijn blessures helaas nog niet veel aan kunnen doen. Hopelijk komt hier volgend seizoen verandering in.

Van bovenstaande turnpakjes kon ik helaas geen foto meer vinden die gemaakt is door het merk zelf, vandaar deze verschrikkelijke spiegelfoto’s. Het linkse turnpakje was het aller eerste turnpakje dat ik kocht. Deze heeft lange mouwen (is dat een beginnersfout?) waardoor hij veel te warm is om te dragen. Heel af en toe heb ik hem in de winter nog aan, maar eigenlijk bijna nooit. Het middelste pakje is het clubpakje/wedstrijdpakje van de E.S.T. Suca waar ik de afgelopen 2 jaar heb geturnd. Deze is door een aantal turnsters destijds zelf ontworpen, wat het erg bijzonder maakt. Ook deze is helaas een maatje te groot, maar aangezien deze speciaal voor ons worden gemaakt en niet aan anderen worden verkocht, kan ik deze niet omruilen. Gelukkig valt het bij dit velourspakje niet zoveel op waardoor ik hem tijdens wedstrijden gewoon kan dragen. Het rechtse turnpakje is net als de linkse afkomstig van TT-gymnastics. Deze heb ik destijds in de aanbieding gekocht als extra trainingspakje.

Hoeveel turnpakjes heb jij? Wat is jouw favoriete merk voor turnpakjes?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *