Op de foto met Olympische turners Bart Deurloo en Frank Rijken

turners olympische helden olympiërs Bart Deurloo Frank Rijken O&O Zwijndrecht turners heren mannen gymnastiek Volvo Ocean Race VOR Scheveningen Den Haag Optimist reddingvest portret Geert Smits

Ik was Social Reporter bij de Volvo Ocean Race in Den Haag. Door deze functie had ik het voorrecht om als eerste (of eigenlijk als enige) op de hoogte gesteld te worden van alle leuke dingen die er in het race village gebeuren. Zo ook dat er 50 Olympiërs van TeamNL kennis zouden maken met de watersport.

Foto: Geert Smits

Toen onze helden aan kwamen lopen herkende ik – als trouwe kijker van de Olympische Spelen en supporter van TeamNL – velen gezichten. Het was leuk om hun nu in deze informele sfeer zonder hun sportpak aan te zien, maar veel deed het niet met me. Ik was niet opeens getransformeerd naar een op hol geslagen fangirl dat niet meer kon functioneren. Dat veranderde plots toen ik twee gezichten wel heel erg goed herkende. Bart Deurloo en Frank Rijken, beide turners bij O&O Zwijndrecht en deelnemers van de Olympische Spelen van 2016 in Rio.

Ik was nog steeds geen enthousiaste fangirl, maar ik vond het uiteraard wel heel erg leuk dat zij er ook bij waren. Tijd voor een praatje met hen was er niet, want er moest gewoon “gewerkt” worden. Terwijl ik vastlegde hoe alle sporters het water op gingen of kopje onder, probeerde ik met een half oog hun te spotten. Ter vergeefs. Ik herinnerde me dat ze bij wedstrijden in het buitenland meestal foto’s plaatsen dat ze op het strand of aan het zwembad aan het chillen zijn. En jawel hoor, daar zaten de twee mannen op hun handdoekje in het zand afgezonderd van de rest. Geert (de fotograaf die met me mee was) wilden de tatoeages van Bart nog wel vastleggen  voor zijn camera en ik wilde stiekem toch nog eventjes op de foto met de twee, al is het maar om het thuisfront jaloers te maken.

Toen ze weer bij het waterbasin waren trok ik mijn stoute schoenen aan en liep ik op hun af. “Ik heb een brutale vraag, maar zou ik met jullie op de foto mogen?” Bart’s reactie zag ik echter niet aankomen: “Waarom dan?” En toen moest ik dus haarfijn gaan uitleggen waarom ik met hun op de foto wilde. Awkward. Nadat ik vertelde dat ik zelf ook turn en het gaaf vind wat zij doen gaf hij een akkoord: “Ik vind jou leuk want jij turnt.” Okay, I’ll take it. Maar dan, een selfie met mijn telefoon? Ik weet dat die niet mooi gaat worden; dat de mannen er maar half op gaan staan en ik een onderkin van jewelste ga hebben. Iemand vragen om een foto van ons te maken. Ik draaide me om en zag daar Geert staan. Ik wilde hem mijn telefoon overhandigen toen ik bedacht dat hij – als professioneel portret fotograaf – ook een foto van ons kon maken met zijn goede camera. En zo gezegd, zo gedaan. Dus nu sta ik na Lieke Wevers ook met deze twee turnhelden op de foto. Mijn dag kon niet meer stuk.

Heb jij een foto samen met jouw held?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *