WK Montreal 2017: De uitslag

In verband met het WK dat afgelopen week plaats vond in Montreal vandaag ook geen Movie Monday (deze is nu een weekje opgeschoven) maar wederom een artikel in de categorie “turnen.” Eerder deze week vonden de kwalificaties voor zowel de dames als heren plaats. Afgelopen vrijdag schreef ik al een blog over Bram die zich op bijzondere wijze een finale plaats op vloer wist te veroveren. Afgelopen weekend vonden de finales plaats waarvoor ook Bart en Epke zich op rek hadden gekwalificeerd, tijd voor een recap.

Bron foto: instagram.com/bramverhofstad

Te beginnen met de vloer finale van Bram. In een interview voorafgaande aan de finale vertelde hij dat hij niet zenuwachtig was voor het moment supreme. Hij had er met name veel zin in om lekker op de vloer te gaan stuiteren. Wellicht had hij die zenuwen niet, maar ik zeker wel terwijl ik hem vanaf de bank aanmoedigde. Mijn enthousiasme kon ik moeilijk inhouden toen ik hem op het grote tv scherm zag schitteren. De spanningen in mijn lichaam waren gelukkig voor niets. Hij turnde een ontzettend nette oefening waarin ik maar een klein hupje na zijn landing kon spotten. Bram turnde wederom de oefening van zijn leven en behaalde een prachtige score van 14.333. Doordat hij als tweede al aan de beurt was, was het nog lang spannend op welke plaats hij zou eindigen. Na hem moesten er nog zeven deelnemers hun kunsten op de vloer laten zien doordat deze finale door negen finalisten werd geturnd. Uiteindelijk eindigde Bram op de vierde plaats. Een ongekend knappe prestatie. Bram Verhofstad debutant op het Wereld Kampioenschap wordt 4e van de wereld op vloer!  Een prestatie om apetrots op te zijn. Zoals ik afgelopen vrijdag al schreef; dit beloofd ontzettend veel goeds voor zijn toekomt. Ik kan in ieder geval niet wachten om te zien wat de toekomst voor deze vrolijke stuiterbal in petto heeft.

Bron foto: www.instagram.com/dutchgymnasticskngu

Gisteren werd de rekfinale geturnd met daarin Bart en Epke. Bart had de eer om het spits af te bijten in zijn allereerste rekfinale op een WK. Hij turnde een nette oefening en maakte als een van de weinige geen fouten. Dat was te zien in zijn uitvoeringsscore waarvoor hij maar liefst een 8.000 kreeg, en een puntentotaal van 14.200. Epke was als derde aan de beurt om zijn kunsten te laten zien. Ik durfde bijna niet te kijken, bang voor een herhaling van wat er in Rio gebeurde. En ja hoor, daar wist hij zichzelf na zijn eerste serie van vluchtelementen nog maar net op te vangen met een hand. Vol verbazing keek ik hoe hij zijn reus aan een arm af maakte en gewoon door ging. Hans van Zetten (commentator) zei dat hij dit nog nooit eerder had gezien. Ik wel, afgelopen NK gebeurde hetzelfde bij Bram die een val voorkwam door aan een arm verder te gaan. Epke Zonderhand behaalde hiermee een score van 14.233 en kwam daarmee net boven Bart uit. Na hem mochten nog vijf turners slingeren aan rek. Een lange tijd bleef hij aan kop, maar de Kroaat Tin Srbic die als een na laatste aan de beurt was ging hem toch voorbij. Hierdoor heeft Epke geen nieuwe wereldtitel gekregen, maar wel samen met Bart historie geschreven door voor het eerst twee Nederlanders tegelijk op het podium te hebben staan. Well done!

Heb jij ook naar het WK gekeken?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *