Would you rather… Turn editie

De meiden van het YouTube kanaal Typisch Turnen (klik hier voor de video) hebben een turneditie bedacht op de would you rather… tag, en deze zal ik nu in gaan vullen.

1. Liever alleen maar dingen voorover turnen of alleen maar achterover?
Deze is makkelijk: alleen maar voorover! Ik kan echt weinig tot geen elementen achterover turnen. De laatste keer dat ik een flikflak deed raakte ik geblesseerd, en ik prefereer de salto voorover boven een salto achterover.

2. Liever je vloeroefening op hardcore muziek of op Carnavalsmuziek?
Voor mijn allereerste deelname aan de Suca Championships wilde ik origineel zijn, waardoor ik mijn balkoefening op muziek heb geturnd. Toen ik vloermuziek ging opzoeken die ik zou kunnen gebruiken vond ik alles erg “dreigend” klinken, en daar zou ik zelf bang van worden, waardoor ik mijn elementen niet meer durf te turnen. Ik ben toen dus gegaan voor het zeer herkenbare liedje van de Carnaval in de Efteling, inclusief Macarena halverwege. Dus ik zou liever mijn vloeroefening op Carnavalsmuziek turnen.

3. Liever voor altijd in een bikini turnen of in een onesie?
Deze vind ik lastig, want een onesie is natuurlijk véél te warm om in te turnen. Ik denk dat ik de warming-up nog niet eens zou overleven zonder over verhit te raken. Maar de grootste reden dat ik een turnpakje draag en geen t-shirt is omdat ik anders teveel inkijk heb. En dat is natuurlijk precies hetgeen wat er gebeurt in een bikini. Bovendien denk ik niet dat mijn borsten erin zouden blijven zitten als ik overlag of salto maak. Mag een badpak ook? Dan zou ik daarvoor kiezen. Anders ga ik toch voor die onesie.

4. Liever voor altijd met een hand op je rug turnen of met een oog dicht?
Ik zou dan voor een hand op mijn rug gaan. Met een oog dicht zie je geen diepte, wat op de balk, bij sprong en de aanloop voor een element bij vloer erg lastig zou zijn. Bovendien ben ik al een behoorlijke tijd geblesseerd aan mijn pols, dus ik weet eigenlijk niet beter dan met maar een hand te turnen.

5. Zou je liever tijdens een wedstrijd midden in je vloeroefening een liedje zingen of de Macarena dansen?
Zoals ik bij vraag 2 al heb verteld heb ik wel eens midden in een balkoefening de Macarena gedaan. Ik denk ook niet dat mensen hier raar van op zouden kijken tijdens een NSTB wedstrijden. Wel denk ik dat het een stuk minder gewaardeerd zou worden als ik zou gaan zingen. Ik heb namelijk niet bepaald een gouden keeltje. Ik zou dus liever de Macarena tijdens een wedstrijd midden in mijn vloeroefening dansen.

6. Liever je balkoefening of sprong op hoge hakken doen?
Ik zou dan liever mijn sprong op hoge hakken doen. Op balk turn je veel meer elementen en moet je langer op blijven staan. Bovendien lijkt met mij ontzettend gevaarlijk met het draaien van de pirouette, stel je voor dat je met de hak achter de balk blijft hangen…

7. Liever heel veel kracht hebben maar totaal niet lenig zijn, of heel lenig zijn maar totaal geen kracht hebben?
Liever dat laatste; heel lenig zijn maar totaal geen kracht hebben. Voor een studenten turnster die niet gedrild wordt, vind ik dat ik behoorlijk lenig ben. Als ik goed opgewarmd ben kan ik bijvoorbeeld gewoon de split. Kracht heb ik nooit echt gehad, ik heb wel kracht training gedaan maar mijn polsblessure gooide wederom al vrij snel roet in het eten. Bovendien heb je niet zo heel veel kracht nodig voor de meeste elementen die ik turn.

8. Liever drie keer per week ’s nachts trainen of elke ochtend om 7:00 uur?
Dan ga ik zeker voor de ochtend trainingen! Ik zou het verschrikkelijk vinden om midden in de nacht na zo’n 4 uurtjes slaap uit bed te moeten om te gaan trainen, ondanks dat ik turnen ontzettend leuk vind. Nee, dan ga ik liever wat eerder naar bed zodat ik fris en fruitig mijn dag goed kan beginnen met een lekkere training. Ik ben een behoorlijke tijd iedere ochtend begonnen met zo’n 80 burpees voordat ik mij klaar maakte om naar school te gaan. Dat geeft mij meteen een hele boel energie om de rest van de dag door te komen.

9. Liever je turnpakje naar school of de hele dag je verplaatsen door radslagen te maken?
Ik heb in het verleden wel eens mijn trainingskleren aangehad naar school. Dit was dan gewoon een t-shirt of trui met het logo van mijn vereniging erop, dus het was niet zo heel erg raar gelukkig. Van de hele dag radslagen maken zou ik niet alleen heel erg duizelig worden, maar het lijkt me ook super vermoeiend! Ik zou dus liever in mijn turnpakje naar school gaan. Kies ik wel de dag uit waarop ik de minste colleges heb…

10. Liever een medaille winnen op de Olympische spelen of een element als eerste uitvoeren zodat het jouw naam krijgt?
Geef mij maar dat edelmetaal op de Olympische spelen! Deze prestatie blijft bij het publiek veel langer hangen. Er wordt bijvoorbeeld nog steeds gesproken over Epke’s gouden oefening van London 2012, maar men is al lang vergeten (als ze het überhaupt ooit al hebben geweten) dat hij ook een element op brug naar hem is vernoemd. Bovendien lijkt het mij gewoon zo ontzettend veel vetter. De Olympische spelen is natuurlijk het grootste en mooiste sportevenement, en is het hoogst haalbare in de turnsport.

Dit was hem dan! Erg leuk om deze tag in te vullen en de dilemma’s te beantwoorden. Wat zouden jouw antwoorden zijn?

Cheers!
Sandra-Anna

2 gedachten over “Would you rather… Turn editie

  1. ala schreef:

    hi ik zit op ritmische gym en ik zit ook op turnen kun je ook een ritmische gymnastiek versie hiervan maken veel mensen zullen het ook leuk vinden alvast bedankt

    • admin schreef:

      Hi Ala, ik zit zelf niet op ritmisch gymnastiek en weet hier niet zo heel veel vanaf. Misschien kun je zelf deze tag maken met dilemma’s? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *